TRANSPORT ONDERNEMER cursus

print de uitleg over transport ondernemer wordenJe start als transport ondernemer ? Starten met de cursus en het diploma !

Starten als transport ondernemer is geen dagelijkse stap die je zet. Het is ook een stap die je niet impulsief kunt zetten. Om je als eigen transportondernemer aan de slag te kunnen kom je namelijk met allerlei regels in aanraking.De belangrijkste regels die je tegen komt als je gaat starten als een ondernemer in het transport is toch wel de transportvergunning of vervoersverguning die je nodig hebt.Het maakt daarbij niet uit of je ambittie is om transportondernemer te zijn van een groot transportbedrijf, een middelgrote transportfrima wilt opzetten of dat je als eigen rijder met maar 1 auto aan de slag wilt.Misschien wil je zelfs wel helemaal niet in een auto investeren en kies je ervoor om als zelfstandig chauffeur (ZZP-er) aan de slag te gaan.Let wel, het rijden zonder vergunning kan je op behoorlijke boetes komen te staan.Dus ook de zelfstandige chauffeur zonder eigen auto wordt aanzien als een transportondernemer en moet dus ook aan de regels voldoen en in het bezit zijn van een transportvergunning.

Onze tip is: Ga eens informeren bij TLEC. Daar kun je de cursus op een zeer flexibele manier volgen. www.tlec.nl

De eisen voor de transportvergunning

Om voor die transport of vervoervergunning in aanmerking te komen die je aan drie belangrijke voorwaarden te voldoen.Ten eerste moet je betrouwbaar zijn, wat je aantoont met een verklaring van goed gedrag. Voor de meeste aankomende transportondernemers gaat dit niet zo een groot probleem zijn.De tweede eis is dat je kredietwaardig moet zijn. Het transportbedrijf dat je wilt gaan oprichten moet beschikken over voldoende eigen vermogen. Bij het inzetten van 1 vrachtauto is dit eigen vermogen dan 9.000 euro.Voor elke volgende vrachtauto moet je daar dan 5.000 euro bij tellen. Merk op dat het gaat om eigen vermogen, dat wil zeggen dat je voldoende eigen bezittingen moet hebben en dat moet niet in de vorm van geld zijn.Dat kan ook in de vorm van bijvoorbeeld een auto of gebouwen, mits juridisch van je eigen (dus geen lening of hypotheek bijvoorbeeld).De derde eis is voor de meeste echter het grootste struikelblok. Je moet als transportondernemer in het transportbedrijf iemand als vakbekwaam persoon hebben.Bij de meeste (kleine) startende transport onderneming is dit de oprichter en eigenaar zelf die dit vakdiploma voor het transport in het transportbedrijf inbrengt.Voor de vakbekwaamheid in het transportbedrijf in te brengen heb je een ondernemersdiploma voor het beroepsgoederenvervoer nodig.Het examen voor het diploma, ook wel getuigschrift beroepsgoederenvervoer genoemd, kun je doen bij het CCV.De beste weg om het diploma beroepsgoederenvervoer te behalen is het volgen van een cursus ondernemer goederenvervoer.

De moeilijkste stap, het ondernemersdiploma en de opleiding beroepsgoederenvervoer

De cursus voor het beroepsvervoer kun schriftelijk of klassikaal volgen. Deze opleiding is de eerste stap naar je plan om transport ondernemer worden. De cursus of opleiding voor je als ondernernemer goederenvervoer is verdeeld in 5 modules. Bedrijfsmanagement, personeelsmanagement, wegvervoer goederen, calculatie en ten slotte financieel management.De cursus beroepsvervoer kun je dan in losse modules volgen om je kosten en studiedruk te spreiden.Of je kunt ervoor kiezen om de cursus beroepsvervoer in 1 compleet pakket aan te schaffen. Als je dit doet scheelt het meestal in de kosten omdat in de complete pakketten vaak een korting is verwerkt.Als je kiest voor een compleet pakket voor de cursus beroepsvervoer let er bij de keuze van je opleider dan wel op hoe je die cursus mag verdelen en hoe lang je er over mag doen.Als de opleider je allerlei beperkingen oplegt zoals de tijd waarin je de cursus moet doen, of dat je verplicht bent om alle modules in 1 keer achter elkaar te doen, dan zit je wel muurvast.Let er ook op of de opleider deze cursus vakbekwaamheid beroepsgoederenvervoer wel in voldoende freqentie organiseert.Als de cursus beroepsgoederenvervoer maar 1 keer per jaar of 1 keer per half jaar wordt gedaan en je zakt voor een module, duurt het wel heel lang voordat je weer eens een les kunt volgen.Of stel dat je net ziek bent, dan moet je weer een half jaar, of een heel jaar wachten voordat je de opleiding voor je dringend benodigde transportvergunning weer kunt volgen.

Kies je opleider zorgvuldig

Zoek een opleider die flexibel met je meedenkt over hoe je dan die modules qua tijd kunt verdelen. Een tip die we hierbij kunnen geven is de cursus vakdiploma transport van TLEC.Je bent bij deze opleider volledig vrij in het indelen van je modules en bovendien worden de modules voor je vakdiploma vervoer elke twee weken georganiseerd. Je hebt dus een enorme hoge frequentie.Als je dan dus eens een keer niet kunt omdat je ziek bent, of als je het gewoonweg te druk hebt, kun je altijd twee weken alsnog meedoen.Dan is het ook niet zo erg als je een les niet kunt vanwege ziekte, of een belangrijke afspraak. Je hoeft immers niet een half jaar te wachten op de volgende cursus.Ga zeker eens kijken op de website van TLEC (www.tlec.nl), ze zijn toch wel de beste keus als het gaat om de opleiding beroepsgoederenvervoer voor je vakdiploma vervoer om je transportvergunning aan te vragen.. Ze zijn erg flexibel, de docent kun je 7 dagen per week (dus ook in het weekend !). En dat tot 's avonds laat zelfs.De meerwaarde is absoluut dat hun lesdagen altijd doorgaan, ze annuleren geen opleiding omdat er te weinig deelnemers zijn. Ze hebben ook uitgebreid lesmateriaal met voorbeelden en heel veel oefeningen.Op de website van TLEC kun je ook nog online examens oefenen en heb je allerlei extra uitleg staan in woord en video.Afgezien van de wettelijk eis van het getuigschrift voor het beroepsvervoer is het ook belangrijk om enig kennis op te doen over het hoe en wat rond een transportbedrijf.Bezuinig dan ook niet op je cursus voor het beroepsgoederenvervoer. Je wilt een stap vooruit in het leven, zorg dat je die stap bewust en weloverwogen zet.Dit diploma voor je als transport ondernemer is daar zeer belangrijk bij. En je gaat vast niet alles uit de cursus voor het beroepsvervoer nodig hebben in je transportbedrijf straks, maar je zult zien dat veel uit de opleiding je van absolute meerwaarde is.Dus je eerste stap naar je transportondernemerschap is het volgen van de cursus beroepsvervoer waarna je vol vertrouwen je examen kunt gaan doen bij het CCV.